Team Beleidsontwikkeling

36 uur per week

Regio-coördinator energietransitie

Wij zoeken een gedreven Regio-coördinator die zich samen met alle Zeeuwse gemeenten wil inzetten voor de Energietransitie!

Alle Zeeuwse gemeenten werken nauw samen op het gebied van Energietransitie. Door samen te werken creëren we meer slagkracht om de doelen te halen. We zetten ons, samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners in om de CO2-uitstoot substantieel te verlagen. Om de samenwerking te faciliteren en de vaart erin te houden, zoeken wij een gedreven regio-coördinator!

Achtergrondinformatie over de Regionale samenwerking

Klimaatverandering en de energietransitie zijn misschien wel de grootste (maatschappelijke) opgaven van deze tijd. Aan deze opgaven geven de Zeeuwse gemeenten op lokaal en regionaal niveau invulling. Door individuele gemeenten maar steeds vaker ook door de samenwerkende gemeenten in Zeeland. Daarnaast werken de Zeeuwse gemeenten, samen met de provincie, het waterschap en de netbeheerder samen binnen de Regionale Energie Strategie Zeeland (RES-Zeeland). De gemeente Terneuzen is binnen de Zeeuwse samenwerking penvoerder/budgethouder en jij bent het ambtelijk aanspreekpunt voor allerlei onderliggende thema’s. In de uitvoering sta je echter niet alleen. Je werkt actief samen met de collega’s bij de andere gemeenten. Je uitvalbasis wordt de gemeente Terneuzen.

Jouw uitdaging

Jij stuurt in samenspraak met de 13 Zeeuwse gemeenten de basisorganisatie aan, coördineert het Zeeuwse duurzaamheidsoverleg en initieert projecten. Jij vertegenwoordigt de gezamenlijke Zeeuwse gemeenten. Onder andere in de samenwerking rondom de Regionale Energie Strategie (RES), het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) en verschillende regionale en nationale overlegvormen en projecten. Je zorgt dat Zeeuwse stakeholders (maatschappelijke partners en politiek) de samenwerking blijven steunen; schrijft beleidsnota’s hiervoor en past communicatiemiddelen toe om de gezamenlijk te bepalen doelen te bereiken. Je adviseert en ondersteunt de betrokken bestuurders, organiseert en onderhoudt de onderlinge samenwerking en hebt zicht op alles wat er loopt. Met jouw enthousiasme en betrokkenheid ben je de drijvende kracht van de samenwerkende gemeenten.

Jij bent onze verbindende factor!

De werkzaamheden die bij de functie van Regio-coördinator horen, zijn o.a:

  • Regio-coördinator samenwerkende Zeeuwse gemeenten;
  • Aansturen van de basisorganisatie voor de Zeeuwse samenwerking Energietransitie;
  • Coördineren van maandelijks duurzaamheidsoverleg van de 13 Zeeuwse gemeenten;
  • Opstellen werkplan, begroting en financiële verantwoording van de samenwerking;
  • Voorbereiding themaoverleg Energie (OZO) Regio-coördinator samenwerkende gemeenten (coördinatie begroting, ambtelijke afstemming, projecten);
  • Vertegenwoordiging van Zeeuwse gemeenten (in VNG, NPRES, PBL, regionale partners e.a.) en andere regionale en nationale klankbordgroepen;
  • Vertegenwoordiger Zeeuwse gemeenten in ambtelijk kernteam RES.

Jouw eigenschappen en competenties

Je kan goed programmatisch werken. Je maakt een planning en strategie en houdt deze vast. Je hebt affiniteit met energietransitie, klimaatverandering en duurzaamheid. Je bent flexibel, analytisch en strategisch aangelegd, kunt snel tot de kern komen en dit uitdragen. Je kunt tactisch opereren en adviseren, maar draagt ook graag “hands-on” bij aan uitvoering. Je bent uiteraard samenwerkingsgericht en een verbinder pur sang.

Verder beschik je over:

  • een relevante HBO / WO diploma;
  • enkele jaren relevante ervaring;
  • omgevingsbewustzijn en politieke sensitiviteit;
  • ervaring in het werken in een multi-stakeholderomgeving;
  • een uitstekende taal- en schrijfvaardigheid.

Ons aanbod

De gemeente Terneuzen is de grootste gemeente van Zeeland. Daar passen ambities bij van formaat en ingewikkelde keuzes. De ene na de andere uitdaging krijg je voorgeschoteld. Daar staat tegenover dat het zorgt voor een leuke en interessante afwisseling in je werk. En wij zorgen ervoor dat je volop de ruimte en het vertrouwen krijgt om dat op jouw manier te doen! In uitdagingen, flexibiliteit, opleiding en ontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je daarom:

  • Een salaris van maximaal € 5997 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (salarisschaal 11, cao gemeenten). Je beginsalaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. De functie is nieuw binnen de organisatie en het salaris is daarom indicatief. Als het takenpakket definitief vorm heeft, zullen wij de functie wegen.
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met zicht op een vaste aanstelling.  
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Dit bouw je elke maand op. Je zet het budget naar eigen wens in. Bijvoorbeeld voor extra verlof, een fitness abonnement of extra salaris op het moment dat het jou goed uitkomt.
  • Een vergoeding voor je woon-werkverkeer van € 0,23 per gereisde kilometer en een thuiswerkvergoeding. 
  • Mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. We hebben een online leerplatform, Good Habitz, maar zijn ook benieuwd naar jouw persoonlijke wensen.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van pensioen, vergoeding van de tunnelkosten, verlof faciliteiten en gratis parkeermogelijkheid en toegang tot het zwembad.
  • Een goede werk/privé balans dankzij flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken door verstrekking van smartphone en laptop.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze Werken bij pagina. Laat je hier ook inspireren door verhalen van onze collega’s!

Solliciteer!

Pak je ruimte en stuur ons je sollicitatiebrief en cv via de knop ‘Solliciteren’. Wij bieden je de kans om je carrière bij ons een vliegende start te geven, of juist verder in te vullen met volop mogelijkheden! Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Henry van der Pluym (Afdelingshoofd omgeving en economie). Dat kan via tel.nr. 06-57130041 of e-mail h.vanderpluym@terneuzen.nl

Solliciteren kan tot en met maandag 9 september 2024.  In de selectiecommissie zitten naast de leidinggevende en P&O-adviseur van de gemeente Terneuzen, ook afgevaardigden van de andere samenwerkende gemeenten.



Referentienummer:

36-24

Sluitingsdatum:

09-09-2024

Locatie:

Terneuzen

Contactpersonen:

Conny Missiaen - Stobbelaar

mobiel: +31 610927298

Kantooradres: