Team Vergunningen en Handhaving

24 - 36u

Adviseur omgevingsvergunningen

Jij voert regie over een hele range aanvragen omgevingsrecht, toetst deze aanvragen aan relevante wetgeving en adviseert over het al dan niet vergunning plichtig zijn. Hiermee draag jij bij aan hoe onze gemeente er in de toekomst uit komt te zien!

Jouw uitdaging

Als adviseur omgevingsvergunningen voer je regie over de hele range aan aanvragen omgevingsrecht in jouw rayon. Denk daarbij aan activiteiten bouwen, monumenten, handelen in strijd met de regels RO, aanleg, geluid, kappen, inritten, slopen en brandveilig gebruik.

  • Je adviseert over het al dan niet vergunning plichtig zijn van werkzaamheden, je beoordeelt initiatiefplannen, meldingen en aanvragen omgevingsvergunningen;
  • Je toetst de aanvraag inhoudelijk aan de wettelijke vereisten zoals volledigheid, omgevingsplan, Besluit bouwwerken leefomgeving, Omgevingswet, -besluit en -regeling en Verordening fysieke leefomgeving Terneuzen ;
  • Je onderhoudt contacten met bedrijven, voert het vooroverleg en denkt hierbij oplossingsgericht mee;
  • Je vraagt adviezen, zowel in- als extern en zorgt voor een integrale beoordeling van de uitgebrachte adviezen;
  • Je bent het aanspreekpunt voor aanvragers, collega’s en externe contacten van betrokken organisaties waaronder Provincie, Waterschap, Rijkswaterstaat, Havenbedrijf, Veiligheidsregio, leidingbeheerders en de Omgevingsdienst.
  • Je adviseert over deelactiviteiten bij aanvragen waar de gemeente niet het bevoegd gezag is;

Jouw team

Het team Vergunningen en Handhaving richt zich voornamelijk op bouwen en wonen. We verzorgen omgevingsvergunningen, houden toezicht op bouwwerken en handhaven als dat nodig is. We beantwoorden (raads)vragen, verlenen ontheffingen en vergunningen Alcoholwet en handelen meldingen evenementen af. We zijn verantwoordelijk voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen, de juridische opvolging van bezwaar en beroep en geven uitvoering aan het Damoclesbeleid. Kortom: een veelzijdig team met ongeveer 30 collega’s. Het team is onderdeel van de afdeling Omgeving & Economie. Deze afdeling bestaat verder uit de teams Planvorming en Beleidsontwikkeling.

Benieuwd naar hoe het is om bij ons te werken? Klik hier om een eerste beeld te krijgen van onze werkzaamheden.

Jouw eigenschappen en competenties

Je werkt graag samen, neemt initiatief en kan goed schakelen. Schrijven gaat je gemakkelijk af en je kan je werk goed organiseren. Je werkt nauwkeurig en bent klant- en oplossingsgericht.

Verder beschik je over:

  • Bij voorkeur een afgeronde opleiding HBO Bouwkunde (eventueel aangevuld met AWB 1 en 2)
  • Aantoonbare werkervaring in bovengenoemde werkzaamheden

Ons aanbod
De gemeente Terneuzen is de grootste gemeente van Zeeland. Daar passen ambities bij van formaat en ingewikkelde keuzes. De ene na de andere uitdaging krijg je zo voorgeschoteld. Daar staat tegenover dat het zorgt voor een leuke en interessante afwisseling in je werk. En wij zorgen ervoor dat je volop de ruimte en het vertrouwen krijgt om dat op jouw manier te doen! In uitdagingen, flexibiliteit, opleiding en ontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je daarom:

  • Een salaris van maximaal € 5.247 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur [salarisschaal 10, cao gemeenten]. Je beginsalaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Bij goed functioneren, zetten we de arbeidsovereenkomst na één jaar om in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Dit bouw je elke maand op. Je zet het budget naar eigen wens in. Bijvoorbeeld voor extra verlof, een fitness abonnement of extra salaris op het moment dat het jou goed uitkomt.
  • Een vergoeding voor je woon-werkverkeer van € 0,23 per gereisde kilometer en een thuiswerkvergoeding. 
  • Mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. We hebben een online leerplatform, Good Habitz, maar zijn ook benieuwd naar jouw persoonlijke wensen.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van pensioen, vergoeding van de tunnelkosten, verlof faciliteiten en gratis parkeermogelijkheid en toegang tot het zwembad.
  • Een goede werk/privé balans dankzij flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken door verstrekking van smartphone en laptop.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze Werken bij pagina. Laat je hier ook inspireren door verhalen van onze collega’s!

Solliciteer!

Pak je ruimte en stuur ons je sollicitatiebrief en cv via de knop ‘Solliciteren’. Wij bieden je de kans om je carrière bij ons een vliegende start te geven, of juist verder in te vullen met volop mogelijkheden!

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Shiona Vierbergen [teamleider Vergunningen en Handhaving]. Dat kan via tel.nr. 06-13 90 40 24 of per e-mail s.vierbergen@terneuzen.nl.

Solliciteren kan tot en met 22 mei 2024. De sollicitatiegesprekken voor deze functie gaan door op dinsdag 28 mei 2024 in de namiddag.

 

 

 



Referentienummer:

28-24

Sluitingsdatum:

22-05-2024

Contactpersonen:

Kantooradres: